Goede voornemens

De maand januari is bij uitstek de maand voor de goede voornemens, zo ook de goede voornemens op het gebied van sporten. Of wel de extra pondjes aangekomen tijdens de feestdagen moeten eraf of wel er moet alvast gesport worden om in shape te komen voor het zomerseizoen.

Of het echt zo is dat je in december bent aangekomen kan ik natuurlijk niet beoordelen maar als sportinstructeur kan ik natuurlijk niet anders dan onderschrijven dat het goed is om te bewegen, niet alleen in januari maar in alle maanden van het jaar.

Veel mensen die zo goed beginnen in januari, haken echter al snel weer af wegens spierpijn/blessure, vanwege het weer (te koud), geen zin, andere dingen te doen en noem het allemaal maar op.

Het belangrijkste is dat je iets doet wat je leuk vindt, alleen dan is het gemakkelijk vol te houden.

En of dat nu een wandeling maken is of intensieve kracht-en /of cardiotraining is met behulp van een coach of wel een combinatie maakt niet zoveel uit. Je moet kijken naar wat voor jou op de lange termijn vol te houden is. Alleen dan zal je goede voornemen daadwerkelijk geeffectueerd kunnen worden.

Sommige mensen trainen het liefst in de buitenlucht, anderen in een sportschool, anderen met een trainer en weer anderen met een vriend of vriendin. Probeer dingen uit en kijk wat bij je past. Bij heel veel sportscholen en trainers is het mogelijk een gratis proefles te volgen.

Mocht je hulp nodig hebben, behoefte aan een gesprek over jouw wensen en doelen, neem vrijblijvend contact op.